Vid's

Khamis, 27 September 2007

Another blues Thursday

Adeii....terlajak sahur lagik...pueh org umah den kojutkan...tak bangun...sedar-2 org dah azan subuh...huhuhu.

Sampai opis, dapat new assignment - update documents. Hampeh betul kat sini, aku ingatkan document sume updated, rupa-rupanya...haramm...Document created 2005, x penah update sampai hari nie..adehh. Pelik aku, camna buleh lepas dari BNM & Internal auditor?. Patut le mase aku mintak IT Security related document, bebudak aku cam reluctant nak kasi. Tapi tak pe, insya-allah aku buleh settlekan. Aku dapat info pasal issue kat Sandakan, cehhh...TMNet sudah salah kasi IP address laaaa. Buang karan je aku & boss aku troubleshoot dekat 2 hari.

Tadi aku YM dgn sahabat opis lama, Wak Jawa. Dia bertanyakan camna nak patch w2k3/IDS server. Hehehe..aku warning dia berhati-2 sebab certain Microsoft patch tak ngam dengan IDS application tuh. Nanti jadi camna aku kena dulu...Database tak buleh access..Wak Jawa tu baik + jujur orangnya. Aku suka berkawan dgn dia walaupun mulut dia celupar sebesar longkang...akakakakkakak. Kawan dia si Mojo Jojo tu pun 2 x 5 gak macam dia, mulut xde lesen (mulut parit) cuba si Mojo tu lurus bendul sikit. Kekadang aku tengok mcm Mr Bean pun ade, mcm pelwak tempatan si Accappan pun ade..muhahahahaha... Wak Jawa / MOJO Jgn marah...gurau je. diaorang berdua nih antara 3 org staff dalam dept lame aku sume best-2, perangai pun lebih kurang same (cume aku kacak sikit le dari dorang tuh). Wak Jawa tu terrer memasak, kalu nak tau resepi "Pegedil kentang rebus", "Asam Pedas Johor asli", "Kueh Samprit" haaaa...kasi tau, nanti aku kasi YM dia.

Lepas tarawikh tadi Hafiz calling aku, dia dah email CV dia kat aku. Aku akan cuba sodokkan kat tmpt kerja aku. Mudah-mudahan ada rezeki dia kat sini.

"Ala Pakcik, janganlah nangis, sayalah Rempit Sejati" - quote dari Bal.












Okies...aku sign-off dulu, mau tidoq. Kalu buleh x nak miss sahur esok. Lagi pun aku kena pegi BNM esok pagi kul 9:00 am, ada briefing. Salamz.............

3 ulasan:

baksoto berkata...

wakakak cam spider man pun ade .. hahah

oNnyeh berkata...

cheist...ampeh !

kak_mins berkata...

hehehehe mcm bangla jual carpet pun ada hahahaha...'adik manis mau beli carpet' muahahahahaha..jgn mare nanti kurang pahala pose.

blog meter

Free Counter