Vid's

Khamis, 4 Oktober 2007

Dua hari yg lotih !

Wahh..2 hari tak update blog...semalam penat sangat aku rasa..so lepas tarawih terus tido...tapi gagal...ter"layan" PS2 ngan anak aku plak, main game Tokyo Drift2..akekekeke. Sempat juga aku main nyorok-nyorok dgn Yasmine...wahaha gelak besar dia...hilang segala kerisauan aku.

Semalam jugak aku dapat settlekan beberapa back-log task department aku...mostly on VPN connection dgn branch. Rupe-2nya ada 4 branch lagi yg masih guna WAN connection untuk email & Internet..adeiiii. 2 kes selesai dan belen aku carry forward esoknya. Walaupun 2 branch je..tapi 1 hari mau troubleshoot...ampeh !

Rabu - Si Yasmine demam..maybe sebab ambik scheduled injection. Letih omaknya melayan..kesian. Aku kat opis men'yetel'kan belen semalam...adehh..1 kejutan , salah 1 branch yg aku troubleshoot...rupe-2nya dah tutup daaaaa. Tapi modem & firewall still connected..akekekek. Buang karan & bill streamyx je. Aku inform boss aku...dia buleh kata dia lupa nak kasi tau aku...ampeh ! Last-2 aku ngan dia gelak besor jerk...Patut le pueh aku cuba ping server belakang firewall aku dari VPN & WAN link...haram dapat...akekekek. Balik dari opis, sampai umah 10 minit lagi nak berbuka pose. Kitaorang berbuka dgn air kosong+nescafe + Burger, sebab wife aku tak dapat nak memasak - Yasmin mengamuk 1 hari suntuk..Adeiii
Lepas tarawikh, aku pegi kedai...beli mee & kuewtiau + udang & sotong, Yusryzal demand nak sahur makan mee/kuewtiau gorang...layan je la..Kalu tak tak bangun sahur plak...pastu tinggal pose, ini yg tak berapa best..So kasi semangat sikit...layan saje.

Okies...aku sign-off dulu...dah ngantuk. Aku beraya kat KL je tahun nih sbb nak balik Johor...paham-2 je lah, aku baru sesangat start keja...Korang beraya kat mana ?? Buleh aku datang makan lemang/ketupat + rendang ? ..........

2 ulasan:

baksoto berkata...

hahahh baguihhh tu .. dapat settle kerja yg dah berlumut kat sana .. syukur ...
aku bab raya macam biasa yerrkk

oNnyeh berkata...

Alhamdulillah...ada beberapa lagik yg sampai..hehehe.

blog meter

Free Counter